Kennisplein Chronische Zorg biedt praktijkgerichte kennis voor zorgprofessionals

24 januari 2013 Afdrukken
Praktijkgerichte informatie, effectieve tools en best practices. Dat en meer kunnen zorgprofessionals vanaf nu vinden op het Kennisplein Chronische Zorg. Dit online platform, te vinden op www.kennispleinchronischezorg.nl, is niet alleen een vindplaats voor kennis; je kunt ook je eigen kennis en ervaring delen. Bijvoorbeeld door lid te worden van de community ‘Verbeter de chronische zorg’, door goede praktijkvoorbeelden toe te voegen of door een blog te schrijven. Het Kennisplein Chronische Zorg is een initiatief van Vilans.

“Het Kennisplein is in de eerste plaats bedoeld voor zorgverleners als de huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten”, aldus Stannie Driessen, programmaleider Chronisch Zieken van Vilans. “Maar ook anderen, zoals kwaliteitsfunctionarissen en beleidsmakers, kunnen hun voordeel doen met het Kennisplein. Op het Kennisplein vind je kennis over actuele thema’s, zoals zelfmanagement, e-health en ketenzorg. Die biedt je handvatten om de zorg aan mensen met een chronische aandoening beter te organiseren. En zo de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.”

Co-creatie
Het initiatief van Vilans voor het Kennisplein wordt ondersteund door de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG). “Vilans heeft de intentie om in de nabije toekomst ook andere organisaties aan het kennisplein te verbinden”, benadrukt Stannie Driessen. “Het Kennisplein is uiteindelijk van en voor de zorgpraktijk. Kennis ontwikkelen we graag zoveel mogelijk in co-creatie met zorgprofessionals met uiteenlopende achtergronden en disciplines: van huisartsen tot verzekeraars, van wetenschappers tot beleidsmakers. Zo hebben we het afgelopen jaar bijvoorbeeld het thema ‘persoonsgerichte zorg’ vormgegeven. Dat willen we vaker zo doen.”

 


Reactie plaatsen

Naam:
Reactie:
Code: code

Actueel

Bezig met laden

volg ons ook via twitter

Poll

'' Een patiŽnt die actief bezig is met zelfmanagement, dient positief gestimuleerd te worden door de zorgverzekeraars.''

Hart voor zelfmanagement